Икономически университет – Варна

"HR: Rush for Practice" – съвместна инициатчески университет – Варна, софтуерна компания Pleggi и с подкрепата на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ)

На 29.03.2024 г. при огромен интерес от страна на студенти и представители на практиката се проведе откриващо събитие на първото издание на състезанието "HR: Rush for Practice" в Икономически университет – Варна. Приветствие към участниците и гостите отправи деканът на факултет „Управление“ доц. д-р Добрин Добрев.

Състезанието е по инициатива на Икономически университет – Варна, в лицето на катедра „Управление и администрация“, софтуерна компания Pleggi и с подкрепата на Българска асоциация за управление на хора (БАУХ).

В продължение на месец и половина 30 студентски екипа от университета ще „влязат в обувките“ на HR специалисти от 12 компании, набирайки реални кандидати за реални позиции. Те ще се конкурират с екипи от няколко университета, базирани във Варна, Русе, Велико Търново и София. Наградите за отличилите се са на стойност 20 хиляди лева.

В инициативата ще вземат участие студенти от различни специалности в университета: Мениджмънт, Мениджмънт на човешките ресурси, Публична администрация, Съдебна администрация, Международен бизнес (с преподаване на английски език), Аграрен бизнес, Счетоводство и финанси, Дигитални технологии в бизнеса, Предприемачество и инвестиционен мениджмънт, Дигитални медии и ПР, Информатика и компютърни науки, Стокознание и митническа дейност, Недвижими имоти и инвестиции и др. Специални гости бяха представителите на бизнеса от името на: Кауфланд България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, АРДЕС Информационни Технологии ЕООД, ОББ АД, Дентапрайм ЕАД, БТ Девелопмент Сървисиз АД, Клунтех ЕООД, БИНК, Фикосота ООД, БДО България, Инвестбанк АД, Имотека АД.

В края на събитието студентите споделиха огромната си удовлетвореност от контакта си с практиката и възможността да работят по реални казуси в компаниите. Бизнесът също изрази своето задоволство от връзката с мотивирани и будни млади хора и благодари на организаторите, че поддържат жив контакта между практиката и академичната общност. Създаде се атмосфера на енергия и креативност, екипен дух и позитивизъм! 

02 апр 2024



Подобни