Икономически университет – Варна

Договор за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Първа езикова гимназия – Варна

Договор за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Първа езикова гимназия – Варна,  беше сключен на 09.09.2021 г. Документът беше подписан от ректора проф. д-р Евгени Станимиров и Ангел Митев – директор на средното училище.

Университетът и училището се споразумяха да си сътрудничат при осъществяване на дейности от взаимен интерес в областта на: включване на преподаватели от двете образователни институции  в процеса на обучение на студентите и учениците, провеждането на стажове и практики; съвместно участие в научни и научно-приложни изследвания, проекти в рамките на национални и международни грантови програми, кръжоци и други извънкласни форми; съвместно организиране на научни, културни, спортни и други събития от взаимен интерес; участие на ученици при създаване на видео съдържание в т.ч. студентски и др. рубрики, подкаст и други подходящи формати; включване на ученици от средното училище като доброволци в клуб "Кариерна академия" при ИУ – Варна, в който ще могат да се обучават за създаване на видео и аудио съдържание, дигитални маркетингови материали и др.; включване на ученици от средното училище в събития, организирани от ИУ – Варна; кариерно консултиране на завършващите средно образование ученици от кариерните консултанти в Център „Кариери, предприемачество и маркетинг“ в ИУ – Варна и др.

Ректорът на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров връчи на директора на Първа езикова гимназия – Варна, почетен плакет на висшето училище.

 

 

 

09 сеп 2021



Подобни