Икономически университет – Варна

Проведе се Студентската научна конференция "Търговия 2020", посветена на актуалните проблеми в теорията и практиката на търговията

На 15 април 2020 г. от 10:00 ч. катедра "Икономика и управление на търговията" проведе 7–мата Студентска научна конференция на тема "Търговия 2020", посветена на актуалните проблеми на теорията и практиката на търговията за студенти и млади специалисти, привлечени от сложните и разнообразни проблеми на търговската наука.

https://ue-varna.bg/uploads/filemanager/327/Trade/Plakat_2x1_2020small.jpgКонференцията се проведе като се използваха възможностите на платформата GoogleMeet.

Научно жури:

  • проф. д-р Данчо Данчев – председател
  • гл. ас. д-р Виолета Петева – член
  • гл. ас. д-р Елица Граматикова – член

Свои доклади представиха девет дипломанта, като научното жури определи следните призови места:

1 място - Георги Иванов Стоименов с доклад на тема "Интернет на нещата - настояще и бъдеще"

2 място - Михаела Николаева Христова с доклад на тема "Анализ на пазара на фармацевтични продукти в България и мястото на фирма "Софарма" АД"

3 място - Мария Пламенова Георгиева с доклад на тема "Търговски рекламни практики в неавиационната дейност на летищен оператор "Фрапорт" - Бургас"

3 място - Мартина Бориславова Балева с доклад на тема "Търговията с калцинирана сода в съвременните икономически условия"

Представените доклади ще бъдат публикувани на електронната страница на катедра "Икономика и управление на търговията", във Фейсбук и в сборник със студентски разработки "Търговия 2020" (7–мо издание), който е с присъединен ISSN 2367–8070 (предишните издания на сборника са депозирани в университетската библиотека и в националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий"). Класираният на първо място участник ще има възможност да вземе участие в заключителната сесия на прегледа на студентска научна дейност в Икономически университет – Варна.

Отличените на първо, второ и трето място студенти ще бъдат наградени с грамоти и награди, а на всички участници ще бъдат връчени сертификати за участие.

27 апр 2020



Подобни