Икономически университет – Варна

Представяне на проекти на студенти-финансисти пред KBC Global Services и myPOS Technologies AD

На 16 май 2023 г. студенти от трети курс в спец. "Финанси" представиха пред две от най-големите финансови организации във Варна - KBC Global Services и myPOS Technologies AD - свои проекти, насочени към разработване на иновативно и оригинално финтех решение.

Събитието бе завършваща фаза от успешното сътрудничество между университета и двете компании в рамките на дисциплината "Дигитално банкиране и финтех" с титуляр гл.ас.д-р Пламен Джапаров. Представители на KBC и myPOS участваха в разработването на практическия казус, по който бъдещите финансисти работиха през целия семестър. Те влязоха също в ролята на ментори и в периодични срещи със студентите им съдействаха и ги насочваха при разработването на проекта. 

След презентациите на екипите оценяващото жури беше единодушно, че всички студенти са подходили изключително отговорно и старателно към задачата, и изрази увереност, че предложените решения могат да поставят основите на следващите финтех компании в България. 

Въпреки изравнените сили на екипите, бяха отличени и най-впечатляващите решения, които получиха специални награди от KBC и myPOS. Това бяха проектите: 

  •  "Ratel", разработен от Тереза Георгиева, Любомира Николова и Радослав Стоев 
  • "Ticket Heaven", представен от Василена Йорданова, Ивета Христова и Калин Петров
  • "AgriSure" на екипа Йосиф Николов и Тодор Панайотов
  • "Fast Card", предложен от Лора Любенова, Деница Василева и Гивезка Генчева

Събитието завърши с уверения от всички страни, че съвместните инициативи между катедра "Финанси", KBC и myPOS ще продължат и през следващата учебна година в рамките на същата, но и на други дисциплини. 

17 май 2023



Подобни