Икономически университет – Варна

Отдел "Международно сътрудничество" проведе онлайн среща с партньори от Китай

Служители в отдел „Международно сътрудничество“ на Икономически университет – Варна проведоха работна онлайн среща с колеги от Образователна група C&L, базирана в Пекин, Китай. Компанията подпомага интернационализацията на институции за висше образование в Китай, като вече има установени контакти в САЩ, Южна Корея, Великобритания и редица други страни от Европа и света.

На срещата присъстваха четирима представители на C&L, включително мениджърът на клона на компанията в гр. Джънджоу, която инициира комуникацията с ИУ – Варна. Служителите от отдел МС обсъдиха с китайските си колеги възможности за сътрудничество във връзка с обучението на китайски студенти на английски език като чуждестранни студенти в ИУ – Варна, краткосрочни мобилности с цел обучение за студенти, както и разработването на програми за двойни дипломи за студенти в ОКС „бакалавър“ и „магистър“.

Предстои последващо обсъждане на възможностите за съвместна работа между ИУ – Варна и институции за висше образование в Китай в началото на новата календарна година.

07 дек 2022



Подобни