Икономически университет – Варна

Очаквано посещение на алумни от Нигерия в ИУ – Варна

През м. ноември предстои посещение на алумни от Нигерия в Икономически университет – Варна.

Очаква се в ИУ – Варна да пристигне д-р И. Джак, завършил университета преди 40 години. Към момента д-р Джак е изпълнителен директор на смесената търговска комисия между Нигерия и Сао Томе и Принсипи и президент на Асоциацията на завършилите в България нигерийци.

Визитата се осъществява по покана на ръководителя на отдел “Международно сътрудничество” на ИУ – Варна, Евгени Райчев, и със съдействието на българското посолство във Федерална Република Нигерия.

Покани за посещение са получили и Н.Пр. Джазалде Агилар, шарже д'афер на Сао Томе и Принсипи в Нигерия, г-н Джими Имо, съветник на губернатора на щата Имо в Нигерия, д-р Съни Омеиза - Майкъл, директор на центъра по изследвания на Лагоската търговско-индустриална камара, г-н Абимбола Олашоре, член на Лагоската търговско-индустриална камара и президент на Средно международно общообразователно училище “Олашоре”.

Покана за посещение получиха още г-жа Олувабунми Амао - дирекор на Център за черно и африканско изкуство и цивилизация в Лагос, и проф. Съндей Ододо - директор на националния театър на Нигерия.

Всички покани бяха отправени лично от Евгени Райчев и в присъствието на посланика на Р България в Нигерия, Н. Пр. г-н Янко Йорданов, по време на срещите им с представители на бизнеса, културата и образователните институции.

По време на престоя си в Нигерия, Евгени Райчев присъства като специален гост при откриването на първия в столицата Абуджа Арт център за креативно изкуство. Центърът разполага с изложбена зала за модерно изкуство, звукозаписно и телевизионно студио и снимачна площадка.

26 окт 2022



Подобни