Икономически университет – Варна

ИУ – Варна затвърждава партньорството си с Нигерия

Ръководителят на отдел „Международно сътрудничество“ на Икономически университет – Варна Евгени Райчев проведе среща с посланика на Р България в Нигерия Н.Пр. г-н Янко Йорданов.

По време на разговорите посланик Йорданов изтъкна, че традиционно добрите връзки между България и Нигерия са отлична възможност за разширяване на обема на сътрудничество между двете страни в областта на образованието, науката, културата и бизнеса.

Е. Райчев от своя страна отбеляза, че съдействието, оказано от българската дипломатическа мисия в Нигерия за разширяване на партньорската мрежа на ИУ – Варна с университети от региона на Субсахарска Африка, значително ще подпомогне ИУ – Варна при представянето му като атрактивен за обучение пред студентите от региона.

В края на срещата Е. Райчев връчи на посланик Йорданов плакет на ИУ – Варна от името на ректора на университета проф. д-р Евгени Станимиров.

Ръководителят на отдел МС благодари на Н.Пр. г-н Янко Йорданов за безценната помощ, която той лично оказа за провеждането на мобилности по програма „Еразъм+“ между ИУ – Варна и Университета в Лагос UNILAG.

Посолството ни в Нигерия се ангажира с подпомагане процесите на установяване на сътрудничество между ИУ – Варна и с други висши училища в Нигерия, Гана, Бенин, ДР Конго, Сао Томе и Принсипи и др.

05 окт 2022



Подобни