Икономически университет – Варна

"Хуауей Технолоджис България" представи стипендиантската си програма пред студенти на ИУ – Варна

На 15 октомври 2024 г. от 15:00 ч. в Зала 1 на ИУ – Варна се проведе информационна среща свързана със стипендиантската обучителна програма на Huawei Scholarship program 2024. По време на срещата г-жа Рая Гунчева, мениджър "Връзки с обществеността" от екипа на Huawei Technologies Bulgaria представи успешните проекти на Huawei в областта на висшето образование. Тя запозна гостите с възможността за участие в тазгодишното издание на стипендиантската обучителна програма на компанията. Стипендиантската програма се прилага успешно в България за четвърта поредна година. Досега общо 180 студенти са получили стипендия в размер на 2000 евро, които да помогнат за тяхното обучение и професионално развитие в областта на информационните и комуникационните технологии. В изданието тази година компанията ще награди 50 талантливи студенти.

Изискванията към желаещите да се включат в стипендиантската програма са:

  • да бъдат действащи студенти
  • да проявяват силен интерес към информационните и комуникационни технологии
  • да покажат креативни умения

Програмата е подходяща за всички студенти в ОКС "бакалаъвр", ОКС "магистър" и ОНС "доктор", които имат интерес към технологиите, желание и мотивация да се развиват и са креативни. Тя е отворена към студенти от всички специалности, но е важно кандидатите да покажат познания в тази област.

За да се включат в програмата, е необходимо кандидатите да изпратят автобиография, мотивационно писмо и кратко видео с продължителност до 3 минути на hrbulgaria@huawei.com или mariyana.ivanova@huawei.com. Срокът за кандидатстване и изпращане на всички необходими материали е до 24.11.2024 г.

Кандидатите трябва да заснемат видео с разсъжденията си по една от следните теми:

  1. Как дигитализацията трансформира традиционното образование и ежедневието?
  2. Ролята на информационните и комуникационните технологии за постигане на екологосъобразен преход за България.
  3. Ролята на информационните и комуникационните технологии за преодоляването на глобалното цифрово разделение.

Повече информация свързана с програмата и детайли относно кандидатстването може да се получат от представителите на Huawei България на следните имейл адреси hrbulgaria@huawei.com или mariyana.ivanova@huawei.com

17 окт 2024



Подобни