Кръглата маса ще се проведе на 12 ноември 2021 г. в хибриден формат – присъствено за организационния екип в зала 320 на Икономически университет – Варна и онлайн чрез линк за Google Meet:
https://meet.google.com/mqh-jfvp-bxa
ОТКРИВАНЕ НА КРЪГЛАТА МАСА: 13.00 ч.
ПЪРВА ЧАСТ: 13.10 – 15.00 Ч.
МОДЕРАТОР: ДОЦ. Д-Р СНЕЖИНА КАДИЕВА
- ДОЦ. Д-Р ГЕНКА РАФАИЛОВА, Колеж по туризъм - Варна при ИУ-Варна
СМАРТ РЕШЕНИЯТА В ТУРИЗМА В СЪВРЕМЕННАТА СРЕДА, БЕЛЯЗАНА ОТ ПАНДЕМИЯТА С COVID-19
- ДОЦ. Д-Р ВЕЛИНА КАЗАНДЖИЕВА, Икономически университет – Варна
МОГАТ ЛИ СМАРТ ТЕХНОЛОГИИТЕ ДА НАПРАВЯТ ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ДЕСТИНАЦИИ ПО-УСТОЙЧИВИ?
- ДОЦ. Д-Р БОРИС БОРИСОВ, Университет по библиотекознание и информационни технологии
СТОРИТЕЛИНГЪТ КАТО ИНСТРУМЕНТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕПУТАЦИЯТА ПО ВРЕМЕ НА КРИЗИ
- ГЛ. АС. Д-Р ЗЛАТКА ТОДОРОВА-ХАМДАН, ДОКТ. АНТОНИО ХАДЖИКОЛЕВ, Колеж по туризъм - Варна при ИУ-Варна и Икономически университет – Варна
ПРИЛОЖЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ В ТУРИЗМА
- ГЛ. АС. Д-Р ХРИСТИНА ФИЛИПОВА, Колеж по туризъм - Варна при ИУ-Варна
SMART CITIES “A LA FRANÇAISE”
- Д-Р АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ, Икономически университет – Варна
ДОБРИ ПРАКТИКИ В ДИГИТАЛИЗИРАНЕТО НА ОПЕРАЦИИТЕ В ХОТЕЛИЕРСКИТЕ ВЕРИГИ
- Д-Р ХРИСТИНА САНТАНА, пътнически консултант, Вентус България ЕООД
CONTEMPORARY TRAVEL REALITIES AND DIGITALIZATION
- ДОКТ. ТИХОМИР ПАТАРИНСКИ, Икономически университет – Варна и директор „Маркетинг“ в Дирекция „Туризъм“, Община Варна
НАСОКИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ВАРНА КАТО СМАРТ ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ
- ДОКТ. СЕВГИ СЕИД, Икономически университет – Варна
ГЕЙМИФИКАЦИЯТА КАТО ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПРОДУКТ
- ДОКТ. ПАТРИСИЯ ЦАНКОВА, Университет за национално и световно стопанство, София
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА И ПРОМЕНИ ПРЕД КРУИЗНИЯ ТУРИЗЪМ
- ДОКТ. КРИСТИАН РАНГЕЛОВ, Университет за национално и световно стопанство, София
ИНОВАЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА УСТОЙЧИВ ВИНЕН ТУРИЗЪМ
- ДОКТ. ЛЮБОМИРА ГЕОРГИЕВА, Университет за национално и световно стопанство, София
СМАРТ РЕШЕНИЯ В ХАЗАРТНИЯ ТУРИЗЪМ
- РАДОСТИНА НИКОЛОВА, студент в ОКС „магистър“ в Икономически университет – Варна
РОЛЯ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕДИИ ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ БЪЛГАРИЯ
- КРИСТИЯНА КИРИЛОВА, алумни, Колеж по туризъм – Варна при ИУ-Варна
ДИГИТАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ТУРИСТИЧЕСКОТО ТЪРСЕНЕ – ОЧАКВАНИЯ И ЖЕЛАНИЯ НА СЪВРЕМЕННИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПОТРЕБИТЕЛ
- ЯНКА РАДУЛОВА, КРИСТИНА КЬОСЕВА, ОЛЕСЯ ПРОДАНОВА, студенти, Колеж по туризъм – Варна при ИУ-Варна
СМАРТ РЕШЕНИЯ В ХОТЕЛИЕРСТВОТО В УСЛОВИЯТА НА COVID – 19
ПАУЗА 15.00 - 15.15 ч.
ВТОРА ЧАСТ: 15.15 Ч. - 16.30 Ч.
МОДЕРАТОР: ГЛ. АС. Д-Р ХРИСТИНА ФИЛИПОВА
- ДОЦ. Д-Р ПЕТЯ ИВАНОВА, Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов
ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ПАНДЕМИЯТА COVID-19 ВЪРХУ ВЪЗПРИЕМАНИТЕ РИСКОВЕ ПРИ ПЪТУВАНЕ
- ДОЦ. Д-Р ИРИНА ЛОХИНА, НИУ-филиал РАНХиГС, Россия, Нижний Новгород
ПЕРСПЕКТИВЫ РАЗВИТИЯ ВНУТРЕННЕГО ТУРИЗМА
- ДОЦ. Д-Р СВЕТЛАНА СОКОЛОВА, НИУ-филиал РАНХиГС, Россия, Нижний Новгород
ТЕКУЩАЯ СИТУАЦИЯ И ПЕРСПЕКТИВЫ ВОССТАНОВЛЕНИЯ ТУРИЗМА В РОСИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ
- СТ. ПРЕП. ЕЛЕНА ХОХЛОВА, НИУ-филиал РАНХиГС, Россия, Нижний Новгород
ТУРИЗМ – СТРАТЕГИЧЕСКИЙ ВЕКТОР РАЗВИТИЯ ЭКОНОМИКИ РЕГИОНА
- Д-Р МАРИАННА АЛЕКСАНДРОВА, Икономически университет – Варна
ПРОУЧВАНЕ НА ПРЕДПОЧИТАНИЯТА И ПОВЕДЕНИЕТО НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ В БЪЛГАРСКИТЕ МОРСКИ ДЕСТИНАЦИИ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19 ОТ ПОЗИЦИЯТА НА МЕЖДУНАРОДНИ ТУРОПЕРАТОРИ
- Д-Р ХРИСТИНА САНТАНА, пътнически консултант, Вентус България ЕООД
BULGARIAN CUSTOMERS’ ATTITUDE TOWARDS CONTEMPORARY TRAVEL REALITIES
- ДОКТ. КОСЬО ВЛАДИМИРОВ, ДОКТ. ИЛИН ДИМИТРОВ, Икономически университет – Варна
ВЛИЯНИЕ НА COVID-19 ВЪРХУ ТУРИЗМА С ВЪЗДУШЕН ТРАНСПОРТ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ
- ДОКТ. ИРИНА КАРАДАКОВА, Университет за национално и световно стопанство, София
ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ И ПРОЦЕСИ ЗА ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ХОТЕЛИ ПРИ ПАНДЕМИЯ ОТ COVID-19 И СЛЕД НЕЯ
- ДОКТ. МИРЕНА ФОТЕВА, Икономически университет – Варна
ПРОМЕНИ В ХОТЕЛИЕРСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ СЛЕД ПОЯВАТА НА COVID-19
ДИСКУСИЯ: 16.30 – 17.00 Ч.
МОДЕРАТОР: ГЛ. АС. Д-Р ЗЛАТКА ТОДОРОВА
ЗАКРИВАНЕ НА КРЪГЛАТА МАСА: 17.00 Ч.
РЕГЛАМЕНТ
- Времетраене на представяне на доклад до 5 минути
- Въпроси и кратка дискусия след всеки 5 доклада
- Участниците с два доклада имат право на представяне само на един от тях