Икономически университет – Варна

Хорхе Букай ще представи във Варна най-новата си книга

Премиерата на "ПЪТЯТ НА СЪЛЗИТЕ" ще бъде на 30 май 2012 г. (сряда) от 18.00 ч. в зала Аула на Икономически университет – Варна.  Входът е свободен.

Хорхе Букай пристига в България на 27 май 2012 г. като специален гост на официалното откриване на Пролетния панаир на книгата в НДК (от 29.05 до 3.06.2012). Той е автор на повече от 20 книги, преведени на над 30 езика. Особено популярен е в страни като Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина, а в последните години името му нашумя и в Eвропа: Испания, Германия, Русия и други европейски държави. Правата за книгите му са купени и в Китай.

В България, още с първата си книга – „Нека ти разкажа“, Букай успява да спечели хиляди почитатели.

„ТЪГАТА И ПЕСИМИЗМЪТ НА БЪЛГАРИТЕ МЕ КАРАТ ДА СЕ ЧУВСТВАМ НУЖЕН ТУК. ЕТО ЗАЩО СМЯТАМ ПРЕЗ 2012 ГОДИНА ДА ДОЙДА ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ И ДА ПРЕДСТАВЯ „ПЪТЯТ НА СЪЛЗИТЕ“, каза преди година Хорхе Букай.

Негово вярване е че „никой не може да направи за теб това, което ти сам трябва да направиш”. В живота всеки върви по неизбежни пътища, споделя авторът...

Пътища, които не можем да избегнем. Пътища, които трябва да извървим, ако искаме да продължим. За Хорхе Букай тези неизбежни пътища са четири:

Първият – пътят на окончателното приемане на отговорността за собствения си живот, който нарича Пътя на самозависимостта.

Вторият – пътят на откриване на другия, на любовта и на сексуалното привличане, който нарича Пътя на срещата.

Третият – пътят на загубите и на скръбта, който нарича Пътя на сълзите.

Четвъртият и последният е пътят на цeлостта и на търсенето на смисъла, който нарича Пътя на щастието.

28 май 2012



Подобни