Преподавател от ИУ – Варна участва в обучение в Станфорд

Ас. Виктория Станчева бе един от двамата български преподаватели, включени в курса

Ас. Виктория Станчева от катедра „Маркетинг“ при ИУ – Варна участва в обучение за преподаватели в университета Станфорд (Калифорния). Тя е един от двамата български преподаватели, които имаха възможността да се включат в курса благодарение на Български център по предприемачество (BEC) .

По време на едноседмичното обучение се срещнаха 45 преподаватели от 27 различни университета в САЩ, Европа, Австралия и Близкия Изток. Те се запознаха с нови методи за повишаване на ангажираността и креативността на студентите, както и способностите им за решаване на различни проблеми. Участниците имаха възможността и да преподават на студенти в Станфорския университет. Дизайн мислене (design thinking), лидерски умения, иновации, междукултурни различия бяха някои от засегнатите теми. Семинарът за преподаване и учене помага на преподаватели във висшето образование да използват дизайн мислене, за да създават интерактивен обучителен процес, ориентиран към интересите на студентите. Предстои през следващия семестър показаните в Станфорд модели и инструменти за учене и преподаване да бъдат внедрени и при работата със студенти в ИУ – Варна.

Ас. Виктория Станчева участва във връзка с нейната роля на ментор (faculty champion) на отбора от четирима студенти на ИУ – Варна, които участват в интензивно обучение по предприемачество по програмата UIF (University Innovation Fellows). Те вече приключиха своя курс на обучение и двама от тях са поканени на срещи по програмата в Дубай и Сан Франциско през м. март и април 2019 г. за представяне на своите старт-ъп идеи.

За информация на студентите в ИУ – Варна припомняме, че скоро ще бъде отворена процедурата за подбор на кандидати за обучение през 2019 г. При интерес към програмата може да се свържете с ас. Виктория Станчева (vstancheva@ue-varna.bg ; телефон +359 882164723).