Студенти от ИУ – Варна с призови места в конкурса "Млад икономист 2018"

Стимул за младите икономисти е ежегодният национален конкурс „Млад икономист“, който се провежда в навечерието на професионалния празник на икономистите 11 юни. Тази година призът бе връчен на докторант Силвия Заркова от катедра „Финанси и кредит“ при Стопанската академия „Д. А. Ценов” в Свищов. 

Националният конкурс е под наслов „Гласът на младите за силна икономика“ и стимулира ангажираността им за актуална оценка, осмисляне и търсене на полезни решения по актуални проблеми. Той е иницииран от Съюза на икономистите и темата му тази година бе  „Регионалните диспропорции в съвременна България: икономически, социални и демографски предизвикателства“.

В категория „Студенти“ на 14-ия национален конкурс „Млад икономист“ с първа Специална награда на Българска стопанска камара – София, бяха отличени Теодор Янчев Йорданов и Моника Мирославова Живкова от Икономически университет – Варна.

Четвърта Специална награда на „Международен панаир Пловдив“ АД и Генералния консул на Словакия в България получиха Александра Пламенова Колева и Ива Деянова Ганева от Икономически университет – Варна

С номинационна грамота за успешно представяне в конкурса, класирани с над 30 точки, бяха отличени Даяна Бисерова Георгиева и Елизабет Бисерова Георгиева от ИУ - Варна.