Икономически университет – Варна

Трета национална ученическа олимпиада 2019 по финанси

При изключително голям интерес протече тазгодишната национална ученическа олимпиада по финанси, организирана от Икономически университет – Варна. Над 250 ученици от 11 и 12 клас от редица средни училища от Варна, Бургас, Силистра, Плевен, Русе, Велико Търново, Разград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Шумен, Кърджали, Дряново и Видин взеха участие в първия кръг на Олимпиадата, който представляваше решаване на онлайн тест с въпроси от областта на финансите. Най-добре представилите се 151 от тях се включиха и във втория кръг на Олимпиадата, който се проведе на 16 ноември 2019 г. в сградата на Университета. Учениците разработваха решение на казус на финансова тематика и представиха своите креативни идеи пред жури от преподаватели на катедра „Финанси“ с председател проф. д-р Стефан Вачков.

С пълен актив от 100 точки журито присъди първо място на трима участници: Виктория Георгиева от ПГИ “Робер Шуман” - Разград, Виктория Колева от ПГСУАУ "Атанас Буров" – Силистра и Владислав Бонев от Търговска гимназия – Бургас. На второ място беше класирана Миряна Димитрова от ПГСУАУ "Атанас Буров" – Силистра. Третото място си поделиха Михаела Драганова от Търговска гимназия – Бургас и Ана Апостолова от ДФСГ ,,Интелект” – Плевен. Специални грамоти и предметни награди за отлично представяне получиха още Марина Цветкова от Плевен, Марио Козаров от Бургас, Весела Григорова, Мирена Йорданова, Андреа Димитрова и Ани Дамадова от Русе, Михаела Желязкова от Стара Загора, Александра Раданова от Силистра и Назифе Мустафа от Хасково.

Всички участници получиха и специални сертификати за участие, които им дават възможност да се включат в ранния кандидатстудентски прием на ИУ – Варна.

Академичният състав на катедра „Финанси“ благодари на всички участници и техните учители и им желае много бъдещи успехи!

Галерия от събитието можете да видите тук.

17 ное 2019



Подобни