Откриване на монументален живописен фриз "Сезони" на Никола Манев

Вчера, 15.12.2016 г., в навечерието на коледните празници, в Икономически университет – Варна се проведе откриване на монументален живописен фриз „Сезони“ на големия български художник Никола Манев. Четирите творби са поставени за постоянно в аудитория 128 на Икономически университет – Варна.

Ректорът на университета проф. д-р Пламен Илиев изрази своята радост от възможността в аудиторията, носеща името на радетеля за създаването на университета - проф. Цани Калянджиев, да бъдат поставени четирите творби на Никола Манев, представящи сезоните в тяхната пъстрота и уникалност. За Икономически университет – Варна връзката между култура и образование е изключително важна и всеки творец, който подпомага тази идея е приятел и посланик на университета.

Никола Манев се включи по телефона от Париж и благодари на аудиторията за емоционалното събитие с думите: “Благодаря на всички вас, които сте се събрали в Икономически университет – Варна и подкрепяте изкуството ми, защото вие ми давате сила и мотивация да творя. Вие сте мои приятели.”. Той обяви пред гостите на събитието, че ще дари на Икономически университет – Варна 30 картини, защото да получаваш винаги е добре, но когато даваш, чувството на щастие е незаменимо.